2015. január 14., szerda

NEM HAGYHATOM SZÓ NÉLKÜL...

„A gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában, nem szabad úgy tekinteni rá, mintha annak bármi haszna is lenne, mert csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre, ezért a bevándorlást meg kell állítani, ez a magyar álláspont…nem akarunk tőlünk különböző kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező jelentős kisebbséget látni magunk között, Magyarországot szeretnénk Magyarországként megtartani.” Orbán Viktor 2015. január 11.

Egyik oldalamon magyar másik oldalamon román felmenőkkel visszautasítom a miniszterelnök ostoba, kirekesztő, rasszista kijelentéseit! Mindkét oldali felmenő ágam bevándorló. Román őseimet évszázadokkal ezelőtt telepítették szülőfalum területére. Magyar őseim Trianon után egy szál batyuval a hátukon szöktek át az anyaországba és telepedtek le itt. Származásom alapján tehát magam is bevándorló vagyok. Példaértékű volt, ahogy a településen e két nemzetiség egymás mellett élt. Mindenki a saját szokásai mentén, a saját anyanyelvét és vallását használva egy közös célért élt és dolgozott, hogy utódaik számára egy élhető, szabad magyar államot építsen.

A példámmal szemléltetni próbálom, hogy gyakorlatilag az egész magyar nemzet felépítésével megy szembe a miniszterelnök ilyen kijelentéssel. Sőt továbbmegyek az egész EU felépítésével. Nem tehet ilyen kijelentést nemhogy egy miniszterelnök, de még egy magyar állampolgár sem éppen egy olyan országban ahol gyakorlatilag ahányan vagyunk annyi félék. Ezzel a két mondatával orbán lesarkítva azt üzente, hogy aki nem magyar az mehet innen a p..ba. Tehát engem és az összes felmenőmet is elküld a p..ba, mint ahogyan mindenkit aki nem tiszta magyar, ugyanúgy elküldi a határ menti svád vagy szlovák települések őslakosait is mint azok leszármazottait is, akikben a keveredések által már több nemzetiség vére is folyik.

Az orbáni mondat nemcsak az én elveimmel megy szembe, hanem alapvető uniós elveket is sért. Hiszen alapelve az EU-nak a nemzeti sokszínűség és a szabad áramlás. Én Európa polgára akarok lenni, ahol egy terrorcselekményből nem csinálnak nemzetiségi kérdést, sem vallási kérdést, hanem muszlimok és keresztények, feketék és fehérek együtt demonstrálnak a békéért a szabadságért és a testvériségért. Mert egy normális világban ez így működik, mert mindenki elsősorban EMBER. Angela Merkelt eddig is nagyra tartottam, de a múlt heti kijelentésével, miszerint az iszlám Németország része még inkább megnőtt a szememben, mert egy 21. századi államfő igenis így beszél!

Fölháborít ha bárki nemzetiség, nemi hovatartozás, vallás vagy bőrszín alapján  kirekeszt és szegregál. A magyar miniszterelnök azzal a bizonyos két mondatával most éppen ezt teszi. Igazából nem is értem, hogy a Magyarországon élő nemzetiségi csoportok szervezetei miért nem reagáltak ezekre a kijelentésekre. Én úgy érzem nem lehet szó nélkül elmenni ilyesmi mellett, és más EU-val szembemenő kormányzati döntések és kijelentések mellett sem, legalábbis én nem tudok. Mert a legkönnyebb legyinteni és továbblépni, de ha mindenki így tenne, akkor ennek az országnak nem lenne jövője, én hiszem azt, hogy amíg csak egy ember is felemeli a hangját addig van remény arra hogy élhetővé tegyük  az országot minden tekintetben, mert most nem az.

Úgy gondolom a példám nem egyedi, sőt megkockáztatom, hogy ma Magyarországon döntő többségben van azok hányada, akiknek ereiben több nemzetiség vére is folyik. A történelmünk igazolja ezt leginkább. A magyar éppen attól magyar, hogy oly sok nemzet keveréke, épp ez az erősségünk. Visszautasítom, hogy bárki megkérdőjelezze vagy elhazudja a román és a magyar ajkú bevándorló őseim magyarságát!

2015. január 11.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése