2015. szeptember 1., kedd

MIGRÁNS MIZÉRIA, avagy kit is nevezel te migránsnak?


Hetek óta lépten nyomon egyetlen fogalomba ütközöm: migráns. Mégis kit nevezünk mi migránsnak? Azt a családapát, aki mindenét hátrahagyva a biztos halál elől menekíti gyermekeit. Vagy azt az anyát, aki a hátával védi kislányát a szögesdrót vágásaitól. Vagy azt a fiatalembert, aki szerelmét, tanulmányait, egyetemi diplomáját hagyta a golyózáporban, hogy pesten életet mentsen? Kurva nagy fogalomzavarban van, aki őket migránsoknak,  gazdasági bevándorlóknak nevezi. Egyetlen pofon egyszerű oka van annak, hogy elhagyták hazájukat: az életüket, családjuk életét akarják menteni, mert nekik is joguk van hozzá. Mint ahogy joguk van a boldogsághoz, az álmaikhoz, egy nyugodt, de legfőképpen biztonságos élethez.

És hogy ki a migráns? Az, aki pénzért, autóért, szebb ruhákért megy más országokba, akit pusztán az euró, a font, a dollár hajt előre, az a migráns. Kérem szépen, ne keverjük össze a menekülőt a bevándorlóval!
A menekülő nem vesz el, nem lop, nem csal, nem élősködik, egyszerűen menekül, a nyugalmat és a biztonságot keresi. Hát nem ugyanezt kereste 1956-ban több ezer magyar menekült, akiket Amerika tárt karokkal várt? Húzhatott volna szögesdrótot az óceán partjára, vagy óriásplakáton hirdethette volna a nacionalista nézeteket. De nem ezt tette, hanem befogadott, munkát ételt és házat adott minden menekültnek.
Nem ezt teszi Anglia, Németország, Írország és Hollandia sem, nem emel kerítést a határaira, nem zár el nemzetközi vasútvonalat sem a magyarok, sem más nemzetek elől, nem fog lőni rájuk a határokon, nem toloncolja ki őket, hanem tárt karokkal várja, munkát, bért és lakhatást ad nekik. És reményt egy jobb életre! Mert Európa így működik!

Borzalmas még olvasni is azt a bugyuta gyűlölethalmazt, ami a menekültek felé árad.  A legszörnyűbb, hogy ezt pont a magyar teszi velük, holott kis hazánkban sőt a kerek világon nem találunk már tiszta magyart. Ahányan vagyunk ebben az országban annyi félék, hiszen lakott itt török, osztrák, román, szlovák, szerb, német, lengyel és még sorolhatnám, akikkel keveredett a magyar. Mi magyarok vagyunk a legkevertebb nép a világon. Ahány nemzet él a szomszédunkban annyi féle vér folyik az ereinkben. És ezek után éppen mi különböztetünk meg embereket nemzetiség és bőrszín alapján??? Mégis milyen jogon és egyáltalán??? Szögesdrótot emelünk gyerekek és kiszolgáltatott, segítségre szoruló emberek elé a határokon, 70 embert hagyunk megfulladni egy zárt teherautóban! Utoljára az a diktátor tett ilyet, aki 6 millió ember haláláért felelős.

Hisztériakeltés és bűnbakgyártás, ami ma kis hazánkban folyik. Mindemellett persze senkit nem érdekel, hogy iskolák zárnak be, hogy elúszott a magánnyugdíj vagyon, hogy stadionok épülnek utak helyett, hogy drágul a kenyér, hogy megint többet fizetünk az áramért, hogy havi 50ezerből nem lehet megélni, hogy a nyakunk körül már nem a kígyó, hanem a kötél tekereg. Mikor fog már felnőni ez a nemzet ahhoz, hogy szembenézzen saját hibáival, saját múltjával, hogy végre ne másban lássa meg a rosszat, hanem önmagában keresse a hibát? Hogy saját hányatott sorsáért végre ne mást tegyen felelőssé? Hogy merjen végre jól dönteni és felelősséget vállalni?

Majd csak eljön ez az idő, remélem még megérem. No de addig mindig kell valaki aki elviszi a balhét, ez ma éppen pár ezer üres gyomrú, könnyező, menekülő 6 éven aluli….Így kell ezt csinálni, hajrá magyarország, hajrá magyarok!  


2015. szeptember 1. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése